Privacyverklaring PAO

Je neemt deel aan een (open) cursus of opleiding. Hiervoor heb jij je eerder bij ons ingeschreven. Of je gaat via jouw werkgever een cursus of opleiding incompany volgen. Dan is jouw inschrijving via jouw werkgever verlopen.

We hebben je in dat kader via e-mail uitgenodigd een account aan te maken in de online leeromgeving. 

Jouw contactgegevens ontvingen we al eerder van jou of jouw werkgever. In deze online leeromgeving worden die gegevens, om daarmee een uniek account te creëren, verwerkt.

Nadat je een account hebt aangemaakt, zullen wij ook andere persoonsgegevens gaan verwerken; hieronder vind je welke, en hoe wij daar vervolgens mee omgaan:

  • De persoonsgegevens die je na het aanmaken van je account zelf actief verstrekt, bijvoorbeeld door een profiel in de leeromgeving aan te maken, met bijvoorbeeld je foto of meer informatie over jezelf. Jouw medecursisten, en de programmabegeleider(s) kunnen kennisnemen van deze gegevens.
  • Gegevens over jouw (leer)activiteiten in de leeromgeving. Sommige gegevens zijn bedoeld om met je medecursisten te delen (bijvoorbeeld de bijdrage aan een groepsdiscussie, of wanneer je zelf actief met medecursisten communiceert of informatie met hen deelt), andere (bijvoorbeeld opdrachten, vragen aan de begeleider) worden alleen, in het kader van uw leerproces, met jouw begeleider gedeeld. Dit wijst zich in de leeromgeving.

Wie kan jouw gegevens inzien?

Afhankelijk van de activiteiten kunnen jouw medecursisten en/of programmabegeleider(s) kennisnemen van jouw gegevens. Verder biedt een van onze projectmedewerkers functioneel ondersteuning bij de organisatie van jouw leerprogramma. Ook deze medewerker kan kennisnemen van jouw gegevens.

Bewaartermijn van jouw gegevens in de leeromgeving

Je hebt (meestal) 1 jaar toegang tot de leeromgeving. Bij online trainingen is dit 90 dagen, bij online seminars 30 dagen.

Wij stellen leerprogramma’s zo in dat de gegevens over jouw (leer)activiteiten en jouw persoonsgegevens automatisch na afloop van de toepasselijke toegangstermijn worden vernietigd. Voordat vernietiging plaatsvindt, krijgt je hiervan een melding, zodat je de gelegenheid hebt om informatie die je graag wilt behouden, kunt downloaden.
Heb je een online training of webinar via iDeal aangeschaft? Dan blijven de bestelgegevens wel bewaard na het verlopen van de toegang tot de leeromgeving.​​​​​

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens in de leeromgeving in te zien, aan te passen of te verwijderen. Voor zover je dit niet zelf kunt in je eigen account, kun je hiervoor contact opnemen met elearning@pao.nl.

Ook als je jouw persoonsgegevens binnen de hierboven genoemde bewaartermijn wilt vernietigen kun je jouw verzoek op dit e-mailadres doen.

Meer weten over hoe PAO omgaat met de AVG.  Lees de uitgebreide privacy policy op: https://pao.nl/privacyverklaring/